Fülbevaló készítés: lógós gyöngyös fülbevaló

Lógós gyöngyös csinos fülbevaló?

Na, kinek tetszik?

 

 

Ezt a fülbevalót megláttam és rögtön úgy döntöttem, hogy összeszedem hozzá a kellékeket és megcsinálom.

Nagyon egyszerű és gyorsan kész, ha van hozzá megfelelő eszköz és kellék.

 

Hozzávalók:

 

  • 6 db egyforma méretű gyöngy (nekem 6 mm-es sötétzöld csiszolt cseh gyöngy)
  • 6 db talpas szerelőpálca
  • 2 db bedugós fülbevaló akasztó, persze lehet lógós is, ki mennyire hosszúra szeretné
  • kúpos és csípőfogó

 

zold_gyongyos_fuli

 

Először is méretre vágjuk a szerelőpálcákat. 5 cm-es pálcáim vannak, az egyiket meghagytam teljes hosszában, a másodikból 1,2 cm-t a harmadikból 1,8 cm-t vágtam le csípőfogóval. Így már kész van a rövidebb-hosszabb 3 lógós rész.

Ráfűzzük a gyöngyöket a szerelőpálcákra és a kúpos fogó segítségével hurkokat hajlítunk a pálcák végére. Hagyjuk még nyitva a hurkokat annyira, hogy egymásba tudjuk akasztani.

 

logos_gyongyos

 

Ha megvan mind a három hurok, akkor egymásba kell akasztani a három szerelőpálca hurkait.

 

gyongyos_fuli

 

 

Két hurkot bezárhatunk, viszont a harmadikat még hagyjuk nyitva, mert a fülbevaló akasztó hurkos végét is ide kell illeszteni. Mivel nekem a nikkelmentes ezüstözött rézdrótból készült “hagyományos” fülbevaló akasztó nem jó. Vagyis nem bírja a fülem hosszú távon, ezért jobb híján hajlítottam magamnak egy bedugós csigás fülbevalót nemesacél szerelőpálcából. A képen mindkét megoldást megmutatom, hogy ne riadjon vissza senki a pálca hajlítgatás miatt. 🙂 Ha valaki olyan szerencsés, hogy simán viselhet bizsut, annak egyszerűen csak a bedugóst kell felszerelni a hurkokra.

 

 

logos_gyongy_fulbevalo

 

 

 

zold_gyongy_fuli

 

 

Persze bármilyen színű és méretű gyöngyből el lehet készíteni, sőt akár többet is, ha nagyon tetszik az összeállítás. 🙂 Nekem kb. 4,5 cm a leghosszabb része a fülbevalónak. Ez olyan közepesen hosszú szerintem, de éppen elég, hogy feltűnő legyen. Ha szeretnétek hosszabbat, akkor például ezüstözött rézdrótból érdemes készíteni, de annak a végére kézzel kell a kis hurkot hajlítani, hogy ne essen le a gyöngy.

Hamarosan mutatok majd egy nagyon hasonló fülbevalót, ami hosszabb lesz, de más anyagokból készítem el.

 

Addig is írjátok meg, hogy megcsinálnátok-e ezt! 🙂