Fülbevaló készítés: karika fülbevaló láncokkal

Arany karika fülbevaló megint átalakul! 🙂

 

Már korábban írtam az arany karika fülbevalómról egy bejegyzést, amikor is feldobtam egy kicsit sok szál narancssárga hímzőfonallal. Most ismét elővettem és levettem róla a fonalakat… Megint csak átalakítom.

Biztos, ami biztos alapon felfűztem a 6 kis fonalcsomót egy drótra, hogy később könnyedén újra vissza tudjam tenni a fülbevalómra.

Kevésbé bohókás változatot is készítek belőle, hogy komolyabb alkalmakkor is hordhassam.

 

Ez a kép ihletett meg:

 

 

Forrás: Etsy

 

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészültem vele. Ha van otthon nem hordott bizsu apró szemű láncotok, amit nem sajnáltok feldarabolni, akkor 10-15 perc alatt ti is elkészíthetitek.

 

Hozzávalók:

  • karika fülbevaló
  • hosszabb apró szemű lánc
  • ahány láncot szeretnétek a fülbevalóra, annyi kisebb szerelőkarika (max. 5 mm átmérőjű)
  • fogó

 

Először is találjuk ki, hogy hány darab láncot szeretnénk a fülbevalónkra tenni és hogy milyen hosszúságúak legyenek a láncok. Én 4-4 darabot szántam mindkét karikára. A hossza pedig változó lett, vagyis a középtájon a leghosszabb és a szélek felé menve egyre rövidültek a láncok.

 

karika_fulbevalo3

 

Persze ezt is sokféleképpen el lehet készíteni. Lehet csak 3-3 darab láncot feltenni, vagy egyforma hosszúságúakat, vagy esetleg egy-egy láncot, de például úgy, hogy jó hosszan lelógjon. Sőt aszimmetrikus megoldást is el tudok képzelni, amikor csak az egyik karikán vannak láncok. 🙂

 

karika_fulbevalo1Kipróbáltam a 3-3 db-osat, de néggyel jobban tetszett.

 

Ezek után jöhet a kivitelezés. Daraboljuk fel a láncokat a megtervezett méretekre. Ékszerfogó segítségével könnyen szét lehet hajlítani a pici szemeket és szét lehet szedni a láncot több darabra. Ha megvan minden darab, akkor szereljük fel a szerelőkarikákat mindegyikre.

Már csak fel kell húzogatni sorrendben a szerelőkarikákat a fülbevalóra és készen is vagyunk! 🙂

 

Az enyém ilyen lett:

 

karika_fulbevalo2

 

Hogy tetszik? Nektek van ilyen, vagy megcsináljátok, ha épp minden hozzávaló megvan otthon?