Fülbevaló készítés: gyöngyös fülbevaló

Gyöngyös fülbevaló?

Lánccal?

Merész színekkel?

Akkor ez már a tavasz ihletése! 🙂

 

Hasonló fülbevalót készítettem a múlt heti egyszerű gyöngyös karkötő után. Konkrétan, ha ugyanazt a színt választottam volna, akkor gyöngyös szettnek is simán nevezhetném. 🙂 De én most élénkebb színekben gondolkodtam, mert ha már ilyen hirtelen lett tavasz, vagy lehet, hogy máris nyári hőmérséklet, akkor viruljunk! Ja, és mivel a fülbevaló az az ékszer, ami legközelebb esik az archoz, ezért nem árt valami felvillanyozó szín. Emellett fontos, hogy harmonizáljon a bőrünk színével! 🙂

 

Nekem a narancssárga, a citromsárga és a piros meleg árnyalatai jól állnak. Így hát ez a három szín lett.

 

gyongyos_karkoto1

Igen, az első az. 🙂 De nekem a többi is tetszik. Még majd kitalálom hogyan használom fel a többi kombinációt is. Főleg a kék-sárga és a zöld, ami kiállt, hogy kezdjek vele valamit! 🙂

Hozzávalók:

 

  • 2 db hurkos végű szerelőpálca
  • kásagyöngy vagy nagyobb gyöngy (egyénfüggő)
  • vékony, kis szemű lánc (nekem 2 cm, de ez bármennyi lehet, ki milyen hosszút szeretne)
  •  2 db szerelőkarika
  • fülbevaló akasztó (bedugós vagy kampós)
  • fogók

 

Miután felfűztem a szerelőpálcára a gyöngyöket, a szabad végét hurokba hajlítottam. Tehát lezártam, hogy a gyöngyök ne guruljanak le. Az egyik hurkos végébe akasztottam a lánc egyik végét. A lánc másik végére pedig felszereltem egy szerelőkarikát. A szerelőkarikába beleakasztottam a fülbevaló akasztó hurkos végét. Annyira egyszerű, hogy nincs is szükség fázisfotókra, mert látszik mit mire kell akasztani.

 

gyongyos_fulbevalo1

Én egy saját készítésű bedugós fülbevaló akasztóra rögzítettem a láncomat, mivel így összesen 5,5 cm lett, ami kicsit lejjebb ér, mint az arccsontom. Így nekem még megfelelő a hossza.

Ezt mindenki szabja a saját arcformájához és alkatához.

 

gyongyos_fulbevalo

 

Természetesen, nem muszáj egy gyöngyös láncnál megállni. Ha valakinek ez kevés, vagy túl egyszerű, az nyugodtan toldja meg még néhány lánccal. 🙂 Akár 3-4-5 db is elfér egy szerelőkarikán. Érdemes a karikára akasztani a láncokat, nem pedig a fülbevaló akasztóra halmozni, mert azon kisebb a hurok, míg a szerelőkarika méretei változóak, lehet kapni nagyobbat-kisebbet.

 

Nektek tetszenek az ennyire egyszerű gyöngyös fülbevalók?