Fülbevaló készítés: bőr geometrikus fülbevaló

Igen, megint bőr, megint fülbevaló, csakhogy meg ne unjuk. :-))

Igen, ismét geometrikus fülbevaló, csak most nagyobb, mint a múlt heti bejegyzésemben.

 

Viszont sokkal egyszerűbb és sec-perc alatt kész van. 🙂

Nekem nagyon tetszenek a geometrikus fülbevalók, konkrétan a geometrikus alakzatok, minták ékszerként elkészítve.

Hozzávalók:

 

  • maradék bőr, mintás vagy egyszínű, attól függően, hogy mennyire szeretnétek figyelemfelkeltő vagy egyszerűbb fülbevalót. Nekem mintás és egyszínű váltakozott.
  • a kör alakúhoz 2 db kisebb és 2 db nagyobb szerelőkarika; a deltoid alakúhoz 2 db kisebb és 6 db nagyobb szerelőkarika
  • 4 db fülbevaló akasztó (nekem kapós van)
  • tű vagy ár, olló

 

geometrikus_fulbevalo

Tehát nincs más dolgunk, mint kivágni azt a formát, amit szeretnénk. Én ebből a fekete-fehér mintás bőrből vágtam két kört sablon segítségével. Ezután kilyukasztottam a körök felső szélén a bőrt és belecsúsztattam a szerelőkarikákat. A kisebb szerelőkarika belekerült a nagyobba és a kisebb szerelőkarikára került rá a fülbevaló akasztó.

Ez azért fontos, hogy a kör fülbevaló mintája előre nézzen, mivel van fonáka is, vagyis a hátulja nem mintás.

 

geometrikus_fulbevalo2

Ez kész!

 

 

geometrikus_fulbevalo1

Ugyanaz a teendő, mint a kör fülbevalónál. Kivágtam a két részből álló deltoidot, vagyis a két háromszöget, természetesen sablont használtam most is. kilyukasztottam a háromszögeket a megfelelő pontokon, de kicsit távolabb a szélektől, mert szerelés közben könnyen kiszakadhat a bőr, ha túl közel van a lyuk a bőr széléhez. 2-2 szerelőkarikával összekötöttem a két háromszöget. Majd a nagyobbik háromszög csúcsához közel is tettem egy lyukat és oda szereltem fel a 2-2 karikát a fülbevaló akasztóval.

Sajnos egyetlen bajom van a deltoiddal, hogy nem volt nagyobb szerelőkarikám, így nagyon szorosan összeérnek a háromszögek. Azt hiszem, ha készítek egy kisebbet magamnak, akkor másképpen oldom meg.

 

geometrikus_fulbevalo3

És más készen is van! 🙂 Nagyon egyszerű és jól mutat, akár munkahelyre is felvehetjük, de az esti szórakozáshoz választott ruhánk kiegészítője is lehet.

 

Közben rájöttem, hogy a deltoid alakú fülbevaló nekem egy kicsit nagy lett. Persze átlagos testalkatú nőknek szerintem megfelelő méretű, sőt láttam már ettől sokkal nagyobb méretű fülbevalókat is. A súlyáról még annyit, hogy nagyon könnyű, biztos, hogy nem nagyon vennétek észre, csak ha nagyon hintázik. 🙂

 

Nektek melyik tetszik?