Fülbevaló készítés: bőr bedugós fülbevaló

Eddig még csak egy bedugós fülbevalóról szóló DIY bejegyzést írtam.

Itt az ideje, hogy legyen még egy! 🙂

Mit szólnátok egy bőr bedugós fülbevalóhoz?

 

 

Folytatom a fülbevaló készítést egy újabb szuper-egyszerű példánnyal. 🙂 Úgy gondoltam, hogy ha már anyukáméknál ott pihen két zsáknyi hulladék bőr és várja sorsát, akkor itt az ideje, hogy ismét fogyjon egy kicsit. Eddig csak használati tárgyakat készítettem belőlük, mint pl. pénztárcát, óraszíjat, könyvborítót, vagy éppen irattárcát. Most azonban kipróbáltam, milyen ékszerek készíthetők bőrből. Körülnéztem Pinteresten, ki mit alkotott, majd én is nekiláttam.

 

Nagyon egyszerű és kb. 15-20 percig tartó “ujjgyakorlatról” van szó. Ugyanis csak ki kell vágni és felragasztani. 🙂

 

Mivel bedugós fülbevalóban gondolkodtam, ezért geometrikus formákat választottam. Igen, jól írom, végül nemcsak egy, hanem három bedugós fülbevalóval lettem gazdagabb. :-))

 

Hozzávalók:

 

  • kb. 1-1,5 mm vastagságú bőr darabok (mintás, színes, amilyen van)
  • bedugós fülbevaló akasztó
  • tű, horgolótű vagy ár
  • olló
  • pillanatragasztó vagy ékszerragasztó
  • esetleg sablon, ha bonyolultabb a minta

 

 

Kivágjuk a formát, vagy ha bonyolultabb alakzatról van szó, akkor sablont készítünk és azt körberajzolva már vághatjuk is ki.

 

bedugos_bor_fulbevalo

 

Ragasszuk fel a kivágott bőrdarabot a bedugós fülbevaló akasztóra. Mivel az én ragasztóm zselés, de mégis folyékonyabb, ezért igencsak meggyűlt vele a bajom. Sok ment pedig direkt kihegyezett gyufaszálat használtam és nem akarta “elengedni” a tubus, szóval húztam mint egy szál cérnát, mire elszakadt… Kicsit ki is folyt a fülbevaló akasztó alól, de mivel keményre száradt, ezért már nem zavar. Valószínűleg a fülemet sem fogja.

 

bedugos_bor_fulbevalo1

Tehát lett egy háromszög alakú, egy plusz forma és egy masni alakú bedugós fülbevalóm.

 

 

bedugos_bor_fulbevalo2 A masni alakút nem ragasztottam, hanem egyszerűen csak egy talpas szerelőpálcát szúrtam keresztül a belső (csomó belseje) bőr részen. (Persze először tűvel lyukasztottam ki.) A szerelőpálcát aztán méretre vágtam csípőfogóval, lecsiszoltam a végét, hogy nem szúrja a fülem és kerestem hozzá egy fülbevaló véget.

 

Ugye, hogy hamar kész van?

A következő bejegyzésemben is “bőrben fogok utazni”… 🙂