Csináld magad: pepita makramé medál végtelen csomóval

Igen, tudom, már megint a végtelen csomó. Valahogy annyira tetszik, hogy nem tudok róla leakadni. Megakadtam, mint tű a bakeliten… 🙂 De hát ha egyszer olyan jól néz ki…

Gondoltam egyet és készítettem egy vízszintes fekete-fehér színű makramét, aminek először a közepére hajtogattam a végtelen csomót. Erről már írtam korábban egy jó kis fázis fotókkal tarkított bejegyzést.
Amúgy is kellett valami fekete-fehér…

Tehát először a végtelen csomót készítettem el méghozzá 4 szálból (két fekete, két fehér). Levágtam 15 cm-t a viaszos szálakból.

Miután ez megvolt, új szálakat vágtam, egy feketét és egy fehéret. Mindkettő 20 cm. Ezekkel a végtelen csomó egyik oldalán 11 db lapos csomót, a másik oldalán pedig 13 db lapos csomót kötöttem. A végükre csomót kötöttem a hátulján, hogy ne bomoljon ki, majd méretre vágtam és rászorítottam a szalagvégeket.

 

 

 

 

 

Na, és most jön az ezüst színű apró lánc, ami a medált fogja tartani. A lánc egyik végére rugós körkapcsot szereltem, a másik végére pedig nagyobb szerelőkarikát, amit a rugós kapocsba fogok akasztani. Persze méretre szabtam a láncot, vagyis fogóval szétszedtem a megfelelő hosszúságnál. Rövidebb nyakláncban gondolkodtam eredetileg is, mert olyan pulcsihoz vagy felsőhöz akarom felvenni ezt a medált, aminek viszonylag magasabb a nyaka.

Igen, a medál vízszintes lett és kb. 15 cm hosszú és 1 cm széles. Direkt ilyen típust szerettem volna. Tudom, hogy nincs nagyon elterjedve, de láttam néhány hasonló megoldású nyakláncot. Pl.: ilyet:

 

Inspiráció 🙂 Forrás: weltenbuerger

 

És akkor már csak fel kell venni. Illetve sajnos nem volt lehetőségem rá, mert a barátnőmnek adtam. 🙂 De nincs ezzel semmi gond, sőt örültem, hogy tetszik neki. Persze fogok csinálni még egyet magamnak is, miután rendeltem viaszos szálakat, mert igen csak megcsappant a fehér állomány. 🙂

Hát nem is csoda ennyi fekete-fehér ékszer után, illetve a legújabbat még meg sem mutattam, a végtelen csomós bedugós fülbevalót. De az még nincs teljesen kész, mert elakadtam az összeállításnál…

 

Nos, milyen lett? Hordtok fekete-fehér kiegészítőket?